Vlooien voor de hond zijn erg vervelend

Wanneer een hond in huis wordt gehaald weet iedereen meteen dat er een nieuw familielid tot het gezin toe zal treden. Een trouwe viervoeter is iets waar veel mensen erg blij mee zijn. Het is dan ook goed om te weten dat een hond altijd de nodige aandacht zal gaan opeisen in het huis. Zo zal je de hond uiteraard een paar keer per dag moeten uitlaten en moet de hond gedurende de dag genoeg te eten en te drinken krijgen. Daarnaast kan het erg leuk zijn om met de hond te spelen. Er zijn bijvoorbeeld genoeg speeltjes die zowel binnen als buiten gebruikt kunnen worden met de hond. Goed zorgen voor de hond is echter meer dan voeren, uitlaten en spelen. De gezondheid van een hond is namelijk ook uitermate belangrijk. Helaas kan het soms bijvoorbeeld voorkomen dat een hond vlooien oploopt. 

 

Vlooien 

Vlooien zijn erg vervelend voor iedereen die hiermee te maken krijgt. Deze insecten zijn er in verschillende varianten en kunnen dan ook op diverse plekken voorkomen. Helaas zijn het vaker dan men wil de honden die vlooien oplopen. Vlooien leven namelijk van bloed en vinden het daarnaast erg prettig om te leven op warme plekken tussen het haar. Bij honden is daar natuurlijk genoeg ruimte voor. Het vinden van vlooien is in de basis relatief lastig. Daarom is het goed om te kijken naar het gedrag van de hond. Wanneer je merkt dat de hond vaak jeuk heeft op het lichaam is het aan te raden om te kijken of de hond misschien vlooien heeft. Deze bevinden zich vaak bij de achterkant en achterbenen van de hond. 

 

Diverse oplossingen  

Als je dan merkt dat jouw hond inderdaad last heeft van vlooien, is het erg belangrijk om zo snel mogelijk te handelen. De jeuk die ontstaat door het speeksel van de vlooien kan erg vervelend zijn en daarom wil je dit probleem uiteraard snel op lossen voor de trouwe viervoeter. Dat kan gelukkig met verschillende methoden worden gedaan. Om er zeker van te zijn dat het om een vlooien hond gaat is een vlooienkam aan te raden. Zo kan er gekeken worden of de hond last heeft van vlooien. Als dat het geval is, is het verstandig om te kiezen voor zaken als anti-vlooienshampoo, waarmee de vlooien van de hond af gewassen kunnen worden. Vlooiendruppels zijn ook een zeer goede optie om de hond te beschermen tegen deze vervelende insecten. Vergeet ook niet om de omgeving van de hond schoon te maken, zoals de mand.