Je hele gazon kapot? Dan kun je last hebben van engerlingen

Herken je dat moment? Het is eind juli, bijna zomervakantie. Je wilt lekker op je gazon in de tuin gaan zitten, maar dan zie je ineens dat je gazon helemaal afgestorven is. Het gras is niet meer mooi groen, maar juist heel geel. En nu? Je kunt niet snel even al je grasplooien eruit halen en nieuw gras erin leggen. Dat zal dus tot volgend jaar moeten wachten. Maar het jaar erop heb je tijdens het mooie weer, alweer last van je gazon dat helemaal afgestorven is. Hoe kan dat nou? Het zou kunnen zijn dat je last hebt van engerlingen. Wanneer je last hebt van engerlingen, moet je gaan kijken hoe je deze engerlingen bestrijden kunt. Wil je weten hoe je engerling bestrijden kunt? Lees dan verder. 

Lekker groen gras tijdens de zomer 

Wanneer je ervoor kiest om engerlingen bestrijden te gaan, kun je ervan uitgaan dat je gazon veel langer meegaat. Zo verkom je door middel van engerlingen bestrijden ervoor dat je gazon ieder jaar een geldpost wordt. Zo investeer je namelijk veel geld in tuinzoden en het leggen ervan. Dit zou natuurlijk zonde zijn als je die kosten kun voorkomen door middel van engerlingen bestrijden. Toch? 

Gemakkelijk en binnen een paar uur de klus geklaard 

Wanneer je engerlingen bestrijden gaat, is daar maar één goede manier voor. Je engerlingen kun enkel en alleen bestrijden door middel van aaltjes tegen engerlingen.

Ben je een echte natuurvriend? Aaltjes tegen engerlingen zijn 100% natuurlijk. Zo brengen aaltjes tegen engerlingen geen schade mee aan de natuur. 

Wanneer je gebruik maakt van aaltjes tegen engerlingen gaan deze aaltjes op zoek naar engerlingen. Wanneer de aaltjes engerlingen hebben gevonden, laten de aaltjes tegen engerlingen een bacterie achter. Zo zijn de aaltjes na een aantal dagen van het aanbrengen van aaltjes tegen engerlingen bestreden en heb je geen last meer van gele plekken in je gazon. Fantastisch toch? 

Wanneer je last heb van gele plekken op je gazon of losliggende graszoden dan kan het zijn dat je last heb van engerlingen. Engerlingen zijn larven die aan de wortels van je gras eten. Hierdoor sterven je graszoden af en worden ze vaak geel van kleur. Dit zou betekenen dat je je gras eruit moet halen. Echter wanneer je de engerlingen dan niet bestrijd heb je er waarschijnlijk het jaar erop weer last van gele plekken in je gazon. Je zult dus de engerlingen het beste kunnen bestrijden. De enige manier om dat te doen is door aaltjes tegen engerlingen aan te schaffen. Aaltjes zorgen ervoor dat de engerlingen op een natuurlijke en veilige manier worden bestreden. Zo hoef jij je niet ieder jaar zorgen te maken over je gazon.