De leukste plekken in Antwerpen

In Antwerpen is alles tot in de puntjes geregeld. Het is een mooie stad waar je van alles en nog wat kunt doen. Het openbaar vervoer is top en je zal zonder meer kunnen participeren aan een leuke activiteit. Wil je graag een gezellige tijd doorbrengen in Antwerpen? Dan is het lezen van deze blog je zeker aangeraden. Lees de volgende alinea’s snel door om geïnspireerd te raken. 

Antwerpen Centraal

Alhoewel het om een centraal station gaat, zal je zonder meer bevangen raken door de geweldige architectuur van het gebouw. Het gaat hier om het Station Antwerpen Centraal. Dit station is zó mooi dat het in het rijtje geplaatst wordt van de mooiste stations ter wereld. Op basis hiervan heeft het de bijnaam Spoorwegkathedraal gekregen. Eén van de voordelen van dit station is dat je meteen naar de stad kun wandelen, op die manier bereik je binnen een kwartier de Grote Markt. Net naast het station bevindt zich een Zoo, dat is een stadsdierentuin die je zeker moet bezoeken.  

Verken het Historisch Centrum

Wanneer je in Antwerpen ben is het goed om de tijd te nemen en het Historisch Centrum te verkennen. De smalle straatjes van het Historisch Centrum zullen je een ander beeld geven van Antwerpen. In deze straatjes tref je de eeuwenoude huizen die omgeven zijn door prachtige gevels. Los van Het Stadhuis, die deel uitmaakt van het pronkstuk van het plein, zullen je ogen ook gestreeld worden door de oude panden die gekenmerkt worden met trapgevels. De Onze-Lieve-Vrouwekathedraal is ook één van de bezienswaardigheden die veel aandacht van bezoekers trekt. Speciaal voor de mensen die zich kunnen verliezen in kunst, zal het Rubenshuis zeker een goede aanbeveling zijn. In dit huis heeft de beroemde schilder Rubens zijn meesterwerken geproduceerd. 

Plantentuin Den Botaniek

Groen kan gerekend worden tot een zeldzame kleur in Antwerpen, vandaar dat de Plantentuin Den Botaniek ook zeldzaam is. In deze tuin kun je genieten van een groene oase en kom je op die manier innerlijk tot rust. De tuin heeft geen grote omvang, maar is ruim genoeg om een wandeling in te maken. Vooral wanneer het zonnig weer is komt de pracht van de Plantentuin Den Botaniek meer tot uiting. Heb je behoefte aan een plek waar je rustig kunt zitten en genieten van groen? Dan is de Plantentuin Den Botaniek zeker iets voor jou. 

Alles goed geregeld in Antwerpen

Zoals eerder aangegeven is alles tot in de puntjes geregeld in Antwerpen. Dat wil zeggen dat er een hoge mate van structuur en orde te merken is in de stad. In termen van maatschappelijke zorg, zoals het helpen van verslaafden, zijn de diensten ook up to date. Of het nu gaat om een ghb verslaving of iets anders, je mag altijd rekenen op deskundige hulp.