Somatifie.be


Mede afhankelijk van welk type brand er in de omgeving kan ontstaan, dient u de brandblusser te kiezen die u het beste op de locatie toe kan passen. Het is ook belangrijk om een blusser te kopen met de juiste inhoud en bluscapaciteit.

Bij schuimblussers wordt de inhoud aangegeven in liters en bij poederblussers en CO2 blussers wordt het volume uitgedrukt in kilogrammen. Bij bedrijfsmatige toepassing van een brandblusser kan er een eis zijn waarmee u rekening dient te houden. Wij hebben een overzicht gemaakt van de verschillende brandblussers en het doel waarvoor deze blussers inzetbaar zijn.

Welke soorten brandblussers zijn er?

Als u van plan bent om een brandblusser te kopen, kan onderstaande informatie u helpen bij het maken van de juiste keuze. Wij hebben een ruim aanbod gecertificeerde brandblussers in de aanbieding die allemaal zijn voorzien van het Rijkstypekeur. Brandblussers zijn er in verschillende soorten en met diverse bluscapaciteiten.

De meest voorkomende blussers zijn schuimblussers, poederblussers en CO2 brandblussers. De laatste blusser staat ook bekend als koolzuursneeuwblusser. Daarnaast zijn er ook nog vetbrandblussers leverbaar die met name worden ingezet bij frituur- of vetbranden. Als aanvulling en in bepaalde situaties kan een blusdeken een welkome aanvulling zijn. Een branddeken kunt het beste ophangen in de keuken of op andere brandgevaarlijke plekken.

Lees meer op https://www.somatifie.be/nl/